BYXAD ABBORRE MED SANDEFJORDSSÅS & PRESSAD POTATIS
Smörstekt abborre är bland det läckraste som finns, så det ska vi ge oss på nu. Många kanske ratar abborren som matfisk då den har mycket ben och lite knepig att filéa för en glad amatör men be din fiskhandlare filéa och byxa om du nu inte råkar vara en hejare med kniven. Till våra abborrar blir det en Sandefjordssås. Mycket enkel sås att få till och med pressad potatis till anrättningen så blir det sjuuukt gott! Grönt till det? Ja varför inte lite friterad persilja som garnityr och krisp. Smaklig spis!
4 personer:
- Ca 800g Abborrfilé
- Mjölig potatis till pressen
- Ströbröd
- Smör att steka i.
- 1 kruka kruspersilja
- Olja att fritera i
Såsen:
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 200g smör
- ½ citron
- 1 burk forellrom
- 1 knippe gräslök
Gör så här:
Såsen:
- Värm grädden i en panna. Låt crème fraichen smälta i grädden, får ej koka! Montera klickvis i smöret. Håll varm.
- Hacka gräslök efter tycke och smak.
- Vid servering: Ta kastrullen från plattan, tillsätt gräslöken och forellrommen (spar några korn till garnering om du vill) samt ev citronsaft. Smaka av så att inte syran blir för hög. Salt behövs förmodligen inte då rommen tillför tillräckligt med sälta.
Abborren:
- Vänd abborren i ströbrödet på båda sidor. Salta lätt.
- Stek abborren på finaste sidan ca 2-3 min på medelhög värme så att den får fin färg. Vänd och stäng av pannan.
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt stå under lock med lite hushållspapper och pressa den precis innan servering.
Servering:
Vi gjorde ett litet torn med pressad potatis, la två filéer ovanpå och sås runt om. Garnera med den friterade persiljan och lite forellrom.
Servera omedelbart och njut–bara njut!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
-
Fredrik » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Grymt insprirerande pågar! Havskräftan m anklever måste testas! Gott Slut på åre..”
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt jordärtskocka kalvbräss hummer recept citronmarinerad potatismos gravlax paella hummus rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola recept jästpannkakor apelsinmarmelad lingon daal sillinläggningar rött vin grillad flankstek ost, grillad entrecote fiskfond vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna pressgurka fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad sandefjordsås romsås pannbiff mörk choklad paj med spenat och västerbottensost mazarin honeysuckle sojasås vaktelägg tomatsallad tomatsalsa struvor calemare flädersorbet pepparrotssmör gravlaxsås jätteräkor kycklingsallad citrus rödkål grön ärtsoppa frittata picklad rödlök tartlett julsill matblogg ponzu butternutpumpa bearnaisesås skåne flankstek matbloggpriset pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat hasselbackspotatis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner gås, biskvi byxad makrill nudlar rödvinssås lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia karamelliserad räkor ätliga blommor salsa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis gravad lax gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur cocoschutney crème ninon svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat 5-minuterssill matjessill salmalax päron majonnäas parfait lantbruk melon färskost på filmjölk tortillas negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår löjrom hjorthornssalt ceviche slottsstek mozarella kladdkaka couscous halloncurd råstekt potatis skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker karré medelhavet äppelpaj kakor blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag grillat risotto gin lammracks långkok sjögräsnudlar björnbär torskrecept flädersaft oxfilé nyårsmat abborre alla hjärtans dag reportage höstmat pulled vegetarisk pasta negroni parmaskinka brunsås maräng lök romtopf ugnsbakade rotfrukter julgodis pasta med räkor gös marmelad whiskey ostar fiskgryta pizza semla gräddsås rom västerbottensost fågelrecept ost och vin fond cheesecake gåsamiddag nyårsdessert tartar frukt & bär fondspara munsbit torskrygg grön sparris gåsmeny sorbet midsommarmat picklat sockerlag fisk&skaldjur tårta grytor festmåltid brödbak nötter sparris sommarmat, paj kycklingrätt apelsin kolasås blåbär festrätt nötkött fläsk nu är det jul igen jordgubbar tomater starters glassdessert primör potatis ramslök lakrits, sallad sylt på grillen nybakat hallon glass moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax cocktails dryck bbq drinkar sill bakning baka kötträtt nyårsmeny fisk italienskt köttrecept fisk & skaldjur dessert förrätt fiskrecept efterrätt såsrecept vegetarisk grill soppa oxkött pastarätt pasta svamp choklad laxrecept soppor chokladdessert griskött drinkrecept vegetariskt bröd asiatiskt husmanskost sommardessert kyckling skaldjur torsk brynt smör julmat bär doften av nybakat bröd sillrecept ramslöksolja rabarber kalv kantareller tårtor insjöfisk sommarmat slow cooking champagne entrérätt drinktilltugg glaze pastarecept vit sparris chokladtårta spenat mango nypotatis hummer äppeldessert nässlor lamm kallrökt lax inläggning saffran frukost tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp hallonsylt äpplen avocado hälleflundra hollandaisesås ramslöksrecept hallonsås buljong scampi parmesan citrondessert ägg fläder hummerfond nässelsoppa äppeltarte kaka, våfflor fisksoppa välkomstdrink havskräftor ingefära apetizer japanskt skaldjursfond indiskt matjesill ansjovis majonnäs laxrätter rotfrukter korv pilgrimsmusslor pepparrot pannkakor tomatsås rårörda lingon kullasparris basilika kantarelltoast chutney, rödbetor sopprecept majs saft toscakaka mazarinkaka rimmad oxbringa torskrätt gåsagille pepparrotssås grillad makrill chorizo apfelstrudel kola & knäck bouillabaisse billig mat gäddqueneller gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter oxfond entrecote pumpa persika på tallriken flarn picklad gurka burgare kokosmjölk brioche rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev löksoppa tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk granola gratäng sojabönor juldryck kycklingwok dekorera med blommor köttbullar brownie gulaschsoppa oxbringa rökt fikon godis lakritscheesecake granatäpple semlor pizzadeg potatisstomp kolakräm kesella smoothie kalix löjrom bröd recept vårprimörer campari lättbakat körsbär getost lingonparfait tapenade frukt portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör whiskey sour mingelrätt morotssoppa thai basil potatispuré vaniljsås morötter roscofflök hummersoppa på landet kalvleveranglais ljuvliga smaker koka hummer müsli blommor i maten aubergine matvete mumma falukorv kräftsås tosca pavlova curry nektariner fudge stekar räkor, gnocchi gädda torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel oxkind pumpasoppa sashimi hallå! varma hallon vårkyckling gremolata ugnsrostade anklever pannacotta panko omelett fromage ost parmesanstänger vinägrett gubbröra rulltårta kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss prosecco spanien egg toddy wok dekoration crème brûllée